2020-04-03 09:08:37

Međunarodni dan dječje knjige

Međunarodni dan dječje knjige (ICBD – International Children's Book Day) obilježava se svake godine da bi se istaknula važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan Hansa Christiana Andersena - 2. travnja. Prilika je to i za obilježavanje sedme obljetnice nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja "Čitaj mi!"

Kampanja "Čitaj mi!" pokrenuta je u Europskoj godini čitanja naglas (2013.) s ciljem da:
• promicanje rane pismenosti kontinuirano provodimo i u nadolazećim godinama kako bi čitanje naglas postalo stalnom aktivnošću u hrvatskim obiteljima s malom djecom;
• usluge za bebe i djecu rane dobi i njihove roditelje postanu dijelom stalnih knjižničnih programa u narodnim knjižnicama, a suradnja između knjižničara, pedijatara, odgojitelja, logopeda i drugih stručnjaka postane što intenzivnija u promicanju čitanja naglas djeci od rođenja.

  Dragi naši učenici i roditelji, budući da su knjižnice zatvorene  naši  kolege knjižničari  koji sudjeluju u ovom projektu odlučili su snimiti čitanje priča i na taj način vas razveseliti.

 

Klikni na link i izaberi priču koju ćeš danas slušati...

 https://www.citajmi.info/dogadanja/opsirnije/fora-prica/

 

Anita Begušić


Osnovna škola Slano