2019-11-12 16:08:49

Županijsko natjecanje u čitanju naglas

Županijsko natjecanja u čitanju naglas se održalo 7. studenoga  2019. u Čitaonici Narodne knjižnice Grad. Sedmu godinu zaredom Odjel za djecu i mlade  Narodne knjižnice Grad se  pridružuje Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige.  

Na natjecanju su nastupili učenici iz 12 županijskih osnovnih škola, od Cavtata do Kune, a natjecali su se u dvije uzrasne kategorije, od 3. do 5. razreda te od 6. do 8. razreda.
Iz naše škole sudjelovale su dvije učenice : Mara Pitarević (učenica 4. razreda) u mlađoj kategoriji, Ivana Radinković ( učenica 7. razreda ) u starijoj kategoriji.
Zadatak natjecatelja bio je predstaviti knjigu, prozno djelo domaće ili strane književnosti, po vlastitom izboru uz preporuku mentora, koje je trebalo biti primjereno uzrastu natjecatelja.
 
U sastavu tročlane prosudbene komisije koja je ocjenjivala izlaganje učenika bili su glumica Jasna Jukić, glumac Hrvoje Sebastijan i prof. hrv. jezika Tajana Martić.
 
Cilj natjecanja je poticanje čitanja i čitanja naglas, popularizacija knjige, poticanje usmenog izražavanja i pozitivnog natjecateljskog duha.

Anita Begušić

 

Idi u FOTO-GALERIJA


Osnovna škola Slano