preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slano

Login
Kalendar
« Prosinac 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Anketa
Ovogodišnje školske maškare bile su:Brojač posjeta
Ispis statistike od 8. 11. 2013.

Ukupno: 45135
Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Psiholog u osnovnoj školi
Autor: JOSIP KAČUNIĆ, 23. 11. 2018.

Odnedavno je OŠ Slano bogatija za još jednog stručnog suradnika, školskog psihologa. Taj posao će kroz ovu školsku godinu stručno i profesionalno obavljati gospođica Mia Mićković. Ured psihologinje se nalazi u prizemlju škole, u prostoriji br. 5.  Radno vrijeme je svakog dana od 8 do 14 sati.


Školsku psihologiju nije lako jasno i sažeto definirati. Ukratko, ona je psihološka disciplina koja koristi saznanja i metode iz ostalih disciplina psihologije u kontekstu škole i školovanja. Psiholog koji radi u školi mora baratati znanjima i vještinama s područja motivacije, savjetovanja, psihologije učenja i poučavanja, kliničke psihologije i slično. Težište rada usmjereno je na učenike, ali i na nastavnike  i roditelje  u svrhu boljeg razumijevanja učeničkih potreba.

Ljudi su sposobni riješiti svoje probleme, ali svima je ponekad za to potrebna stručna pomoć kako bi u tome uspjeli. Psiholog radi s „normalnim“ ljudima koji imaju uobičajene životne probleme (za razliku od psihijatra koji se primarno bavi sa psihičkim poremećajima).

Učenici ne idu kod školskog psihologa po kazni, zato što su se neprimjereno ponašali, nego zato da im psiholog pomogne da poboljšaju komunikaciju i odnose sa drugim ljudima.

U današnjem vremenu uočavamo sve veću potrebu za psihologom u školama. Na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije značajan je manjak ovog kadra u školama, stoga smatramo da uistinu možemo biti sretni i ponosni, što usprkos tome što smo mala škola, imamo još jednog stručnog suradnika koji će nam zasigurno pripomoći.

Pozivamo i roditelje da slobodno dođu kod naše psihologinje ukoliko osjete potrebu za tim. Odrastanje djece je složen proces, često puta obilježen problemima i izazovima stoga je svaki savjet u pravilnom odgajanju dobrodošao, posebno onda kada je stručan.

Ovim putem želimo srdačnu i toplu dobrodošlicu gospođici Mii  Mićković kao i uspješan rad u OŠ Slano.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju